‘Nu krijgen cijfers pas écht betekenis’

maandag 18 november 2013

Landelijke primeur afname proeve van bekwaamheid voor studenten financiële dienstverlening

Op donderdag 14 november hebben 20 studenten financiële beroepen van de School voor Economie en Ondernemen hun proeve van bekwaamheid succesvol afgelegd bij de AdminCompany. Een landelijke primeur voor de studenten, omdat de proeve in de praktijk werd afgenomen, waarbij echte halfjaarcijfers van verschillende bedrijven werden gepresenteerd. Marco van Loon, operationeel manager AdminCompany: “Een proeve van bekwaamheid wordt normaliter in een theoretische setting afgenomen. Dat we dit nu op deze wijze in de praktijk doen, is voor Nederlandse begrippen een primeur. De praktijkcijfers van échte bedrijven invoeren, analyseren en managementleden adviseren maakt het voor de studenten veel tastbaarder.” 

Onder belangstelling van een accountant van Accountants + Adviesgroep LOS (partner van de AdminCompany en MBO Amersfoort), praktijkbegeleiders, managementleden van Fit Academie Bokkeduinen & Leerhotel Het Klooster en docenten van MBO Amersfoort werden de halfjaarcijfers gepresenteerd van de Fit Academie en het Leerhotel. “Spannend was het wel voor de studenten om de presentatie te geven aan zoveel belangstellenden. Er kwamen natuurlijk heel wat kritische vragen voorbij die ze stuk voor stuk moesten kunnen beantwoorden”, aldus Marco.

Voor de studenten was het leerzaam op alle fronten: “Nu krijgen de cijfers pas echt betekenis, omdat we de boekhouding van echte bedrijven hebben gecontroleerd en gepresenteerd. Daarnaast is het samenwerken in een team ontzettend waardevol voor ons, je zorgt voor een duidelijke taakverdeling en je wijst een coördinator van je team aan. We hebben ook geleerd om de cijfers dieper te analyseren omdat je de cijfers met die van vorig jaar vergelijkt. Helemaal belangrijk voor ons was het advies dat we aan het management mochten geven zodat ze de bedrijven kunnen bijsturen”, aldus één van de studenten.

 

Uw financiële administratie op orde, een goed gevoel. De AdminCompany kan u hierbij van dienst zijn. Of het nu gaat om uw boekhouding, advies of begrotingen.

Uw belastingaangifte een vervelende klus? Niet als u uw belastingaangifte(n) onderbrengt bij de AdminCompany.

Uw salarisadministratie op orde, een goed gevoel. De AdminCompany kan u hierbij van dienst zijn.

Inzicht en overzicht over uw financiën door middel van periodieke rapportages? Dan bent u bij de AdminCompany aan het juiste adres.