AdminCompany feestelijk geopend door wethouder Buijtelaar

vrijdag 23 november 2012

Op donderdag 22 november heeft wethouder J.C. Buijtelaar (financiën & belastingen en mobiliteit) in het bijzijn van 60 gasten en studenten, het officiële startschot gegeven voor de AdminCompany. Hij sneed samen met Wil Steenhof en Gert-Jan Lantinga (Lid College van Bestuur ROC ASA in Amersfoort) een grote taart aan om de opening te vieren. De AdminCompany is een financieel leerbedrijf dat begin dit schooljaar van start is gegaan en aansluit bij de visie van ROC ASA in Amersfoort, waarin ‘leren in bedrijf’ centraal staat. Studenten die bij de AdminCompany een opleiding Bedrijfsadministrateur of Assistent-accountant volgen, worden voorbereid op het werken in de beroepspraktijk.

Onder begeleiding van docenten en praktijkprofessionals gaan de studenten aan de slag voor echte klanten. Zij kunnen bij de AdminCompany terecht voor hun boekhouding, belastingaangiftes, advies, salarisadministratie en financiële stuurinformatie. AdminCompany is een samenwerkingsverband tussen MBO  Amersfoort.

Leren in bedrijf bewezen concept

De AdminCompany is opgezet volgens het concept ‘Onderwijs in Bedrijf’, waar ook Leerhotel Het Klooster, Fit Academie Bokkeduinen en First Class deel van uitmaken. Deze vorm van mbo-onderwijs heeft zich de afgelopen jaren bewezen. De ervaringen zijn gelijkluidend: minder verzuim en uitval, betere leerresultaten en meer aanmeldingen. Gert-Jan Lantinga: ‘Als studenten in het reguliere bedrijfsleven op stage gaan, zijn ze beter toegerust op hun toekomstige beroep. De leerbedrijven van ROC ASA in Amersfoort zijn een middel om aantrekkelijk praktijkonderwijs aan te bieden, het is nooit een doel op zich. We hebben ambitie om nog meer leerbedrijven op te zetten de komende jaren. We zoeken binnen het concept steeds naar een juiste balans tussen theorie, praktijk en competenties in de opleidingen’.

Leerhotel Het Klooster is een geslaagd voorbeeld van het concept ‘Onderwijs in Bedrijf,’. Uit onderzoek blijkt dat er aanzienlijk minder verzuim door studenten is in vergelijking met drie jaar geleden en dat studenten én docenten meer motivatie en inspiratie hebben gekregen (bron: www.hetplatformberoepsonderwijs.nl).

Uw financiële administratie op orde, een goed gevoel. De AdminCompany kan u hierbij van dienst zijn. Of het nu gaat om uw boekhouding, advies of begrotingen.

Uw belastingaangifte een vervelende klus? Niet als u uw belastingaangifte(n) onderbrengt bij de AdminCompany.

Uw salarisadministratie op orde, een goed gevoel. De AdminCompany kan u hierbij van dienst zijn.

Inzicht en overzicht over uw financiën door middel van periodieke rapportages? Dan bent u bij de AdminCompany aan het juiste adres.